Ät nyttigt lätt-tips
Låt en 3-veckorssallad alltid stå i kylen!
1kg vitkål
1kg morötter
1st grön paprika
1st röd paprika
1st purjolök
1dl olja (solros,majs,osv)
1dl äppelsidersvinäger
¾ dl socker
½ tsk salt
½ tsk salladskrydda
1. Skala, ansa och riv morötter , vitkål , paprikor och purjolök blandas samman i en skål.
2. Blanda ingredienserna i lagen, koka snabbt upp lagen.
3. Häll den varma lagen över grönsakerna rotsakerna och rör om .
4. Lägg salladen i en bunke med ett tät slutande lock och ställ salladen i kylen .
1kg vitkål
1kg morötter
1st grön paprika
1st röd paprika
1st purjolök
1dl olja (solros,majs,osv)
1dl äppelsidersvinäger
¾ dl socker
½ tsk salt
½ tsk salladskrydda
1. Skala, ansa och riv morötter , vitkål , paprikor och purjolök blandas samman i en skål.
2. Blanda ingredienserna i lagen, koka snabbt upp lagen.
3. Häll den varma lagen över grönsakerna rotsakerna och rör om .
4. Lägg salladen i en bunke med ett tät slutande lock och ställ salladen i kylen .
Kommentarer
Trackback